ВУЛИЦІ РІДНОГО МІСТА

ВУЛИЦІ РІДНОГО МІСТА  

14-й пленер-конкурс юних художників

на відзначення 31-ї річниці Незалежності України

Зголосилися і 12-річні, і 17-річні учні Бережанської художньої школи, Бережанської школи мистецтв ім. М. Бездільного та Центру дитячої та юнацької творчості. Всього 12 майбутніх художників.

Для кожного з них вулиці асоціюються, в першу чергу, з будівлями. Дві Софійки – Бідолах і Пачва зупинили свій вибір на будинках вул. Вірменської, Софійка Лугова обрала величаву споруду колишнього окружного суду – тепер коледжу та інституту, Оля Прийдун осягала вишуканість будинку з еркером на вул. Академічній. Готика костелу св. ап. Петра й Павла заманила відразу трьох учасниць – Оленку Кукурузу і двох Діан – Михайлевську і Петришин.

Стрімкість куполів церкви Пресвятої Тройці визначила місце для встановлення своїх мольбертів Ангеліні Мороз і Дарині Сікорі, Олексія Струтинського привабила надвіслянська готика банку. Оленка Завітик не зрадила своїй любові до будівлі гімназії, а Катя Завійська облюбувала куточок міського скверу за ратушею.

З великою прихильністю роботи приймало журі – директор художньої школи Люба Шарамко і викладач Надія Грицеляк, дві випускниці школи і випускниці вищих навчальних закладів мистецького спрямування – Віта Білоус і Мирося Копча, викладач школи мистецтв ім. М. Бездільного Андрій Слободний, учений секретар ДІАЗ у м. Бережани. Цікаві рішення захоплювали, окремі недотягнення – обговорювали.

Але пленер не дає безмір часу на досконале опрацювання сюжету і внесення коректив. Крім того ще й сигнали воєнної тривоги змушували пленеристів відриватися від роботи і спускатися в укриття. Тож все, що їм вдалося, належно і відповідно оцінене журі.

Знайшлися і меценати пленеру, тож кожна робота одержить відповідну оцінку, а її автор нагороду.

Пленер 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пленер 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пленер 3