УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ

    За драматичними подіями довкола українського Маріуполя у лютому-травні із затамованим подихом стежив увесь світ. Його захисники, більшість з яких – воїни полку «Азов» – продемонстрували надзвичайний героїзм та виняткову силу духу у протистоянні з переважаючими силами росіян. Не схилили вони голови і тоді, коли волею обставин довгі місяці провели у полоні.

Серед мужніх захисників міста-героя був наш земляк, уродженець Бережан, майор полку «Азов», відзначений орденом «За мужність ІІ ступеня» Арсен Дмитрик (позивний «Лемко»).
6 лютого у виставковому залі Державного історико-архітектурного у м. Бережани відбулася зустріч з Арсеном. Він, незважаючи на свій молодий вік, вже 9 років захищає нашу державу та її свободу. Разом із побратимами майор пережив чимало битв, мужньо тримаючи небо над Україною. Світ охрестив їх «людьми із сталі» за самовіддану оборону Маріупольського металургійного заводу.
Полон, теракт в Оленівці, лікарня в окупованому Донецьку, обмін...Слухаючи про всі ці жахіття, ставиш собі питання: «Невже це може пережити одна людина у свої 28?».
І одразу ж отримуєш відповідь...
Незважаючи на різну складність питань, Арсен відповів на кожне, підбираючи правильні слова та пояснення, іноді віджартовувався та згадував кумедні історії із своїх військових буднів.
Щирій та усміхнений, він не вважає себе героєм, мовляв «ми просто виконували завдання». Та героєм його вважаємо ми, вся та чисельна аудиторія від зовсім юних школярів до сивочолих бережанців, яка не вміщувалася в залі.
Зустріч із бережанцем, захисником Маріуполя, майором полку "Азов" Арсеном Дмитриком супроводжувалася музичним супроводом Зразкової аматорської естрадної вокальної студії "Арт-крок" під керівництвом Романа та Роксолани Видишів. Настя Глубіш подарувала учасникам заходу дві пісні. Дякуємо наставникам та вихованцям студії, які з перших днів повномасштабної війни організовують благодійні концерти, а зібрані кошти передають на ЗСУ.
Під час зустрічі учасники заходу долучилися до збору коштів на авто для військового підрозділу Арсена Дмитрика. Із благодійної скриньки вилучено і передано 3240 грн. Окрім цього, кошти на авто передали колектив ДІАЗ у м. Бережани, Бережанський ліцей № 2 та Бережанський ліцей № 3, який підготував для вояків пакунок із смаколиками. Також наш герой отримав сюрприз від ГО "Бережанський Майдан" Волонтерський центр "Бережани".
Зустріч супроводжувалася виставкою художніх полотен заслуженого художника України Олега Шупляка "Українська незламність". Присутній на заході автор подарував п. Арсену авторські принти своїх робіт.
Арсен Дмитрик – символ справжнього українського воїна – мужнього і безстрашного, доброго та щирого.
Сьогодні обличчя України посічене мільйонами снарядів, але дивлячись на таких людей як Арсен, ми точно знаємо, що ПЕРЕМОГА буде за нами, що ніхто більше не скаже, що ми слабкі, бо тепер кожен у світі знає, що ім'я сили – Україна.

25