БАРВИ ПЛЕНЕРСЬКИХ РОБІТ 2020 РОКУ

Переважають яскраві. Кожний перехожий попри ратушу, де експонувалася їх виставка в останню неділю серпня – з нагоди Дня міста, переконався в цьому. Звичайно, що зображати архітектурні пам'ятки Бережан такими, диктувало саме літо. Такими осяйними вони поставали в душі кожного підлітка, а їх 11-17-літніх було 16, хто сів за мольберт і став за традицією (вже12-річною) малювати своє місто в день відзначення 29-ї річниці Незалежності України.
Ратуша в жовто-зеленкуватій гамі постала в Анастасії Головко (старша вікова група) –костел привабив відразу сімох учасників пленеру-конкурсу. Та на переможні відзнаки удостоїлися малюнки Максима Слободного і Влада Заводецького.
Безапеляційно першість дісталася роботі «Провулок Левка Горохівського» Каті Завійської (старша вікова група). У групу переможців потрапили роботи Юлі Вітковської – «Пам'ятний знак героям Небесної сотні», Поліни Завітик – «На вулиці Вірменській», Віки Карпишин – «Оселя пожежників», Марії Онанко – «Вірменська церква».
На окреме слово, як і на спеціальний приз, заслужила робота студентки Української національної академії друкарства, йдеться про надбудову, яку споруджують над колишнім готелем «Європейський».
Проведення пленеру-конкурсу міська рада, як завжди, підтримала виділенням призового фонду, і організатори – ДІАЗ, художня школа, школа мистецтв, центр дитячої і юнацької творчості – використали його на відзначення переможців та заохочувальні призи для тих, хто тільки ще пробує свої малярські здібності.
Вручення сертифікатів, грамот і дарунків відбулося на виставці за участю начальника відділу культури, туризму та релігій Олени Мельничук.

Надія ВОЛИНЕЦЬ