ІОАН ПФІСТЕР У ВИСТАВКОВОМУ ЗАЛІ ЗАПОВІДНИКА

Новий 2020-й рік ДІАЗ у м. Бережани розпочав із влаштування у виставковому залі збірної виставки «ІОАН ПФІСТЕР: Львів-Бережани». Це фотопланшети з історії творчості видатного в Східній Європі скульптора поч. XVIІ ст. Іоана Пфістера, створені працівниками Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького. А також фрагменти робіт скульптора, що збереглися у Бережанському замку та в Біщецькому костелі.
Участь у відкритті виставки взяли працівники закладів культури та освіти міста, а виступили з інформацією про життя і творчість скульптора директор заповідника Василь Зорик, ст. науковий співробітник Музею Жидачівської землі Володимир Пшик, краєзнавець і дослідник творчості Пфістера Богдан Тихий, голова польського культурно-освітнього товариства ім. Марцеліни Даровської Галина Шатрук, керівник театру-студії «Взори», заст. директора Центру дитячої і юнацької творчості Олена Різник, зав. науково-дослідного і музейно-просвітницького відділу заповідника Олена Лугова.
Музично-пісенне оформлення дійства створили: із твором Генделя «Пасакалія» на старовинному органі – викладач Бережанської школи мистецтв ім. М. Бездільного Наталія Марценюк, із різдвяними колядками – тріо «Вишневий цвіт» із Районного будинку культури – Лілія Слободна, Наталія Борик, Леся Метельська, кер. заслужений працівник культури України Зиновій Головацький