«Небесна сотня» - незагоєна рана

«Небесна сотня» - незагоєна рана, яка уже шість років кровоточить у серцях небайдужих українців. Щоб вшанувати світлу пам'ять Героїв Євромайдану, працівники ДІАЗ у м. Бережани провели тематичний захід «Теплі історії з Майдану Незалежності» для учнів 9-Б класу Бережанської ЗОШ №3 (класний керівник Гринчишин Світлана Іллівна).
Гостем заходу була Галина Проців – учитель біології і хімії у Бережанській гімназії, організатор волонтерського руху в Бережанах. Будучи учасником Революції Гідності, Галина Петрівна вважає своїм основним обов'язком допомогати людям, які, ризикуючи життям, оберігають її цілісність, сувернітет творили і творять історію нашої Держави. Вона організовує різноманітні благочинні заходи, збирає кошти, продукти і разом з тернопільськими волонтерами відвозить у зону бойових дій на Сході України .
На цей захід вона прийшла з учасниками бойових дій на Сході України Петром Осадцою та Русланом Старощуком. Петро був також учасником Євромайдану в Києві, а Руслан – брав участь у Євромайдані Бережан. Коли почалася неоголошена війна, добровольцями пішли захищати рідну землю.

 

Надія Ковальчук, науковий співробітник