ПЛЕНЕР НА ВІРМЕНСЬКІЙ ТА АКАДЕМІЧНІЙ

       Вже нікого у Бережанах не здивуєш дітьми за мольбертами на вулицях нашого міста. Всьоме ДІАЗ, художня школа  і Будинок творчості школярів  організували  юних художників на міський пленер-конкурс «Вулицями рідного міста», присвячений Дню незалежності і 640-ій річниці першої писемної згадки про Бережани.

Міська рада залишилася вірна своїм правилам і сьогоріч також відзначила кожного учасника: чи то йому 6 років, як Жанні Гросу, і в її барвистих лініях важко було б навіть жителю впізнати свій будинок №2 на вул. Вірменській, але це її перше в житті виконання пленерського завдання, яке обрала сама. До речі, ще дві наймолодші учасниці – другокласниці Софійка Лугова і Марічка Онанко теж змалювали цей будинок. Думаю не випадково, привабливе дитячим очам відкривається швидше. Справді, він один з двох  (банк – другий) найбагатший своєю оздобою у нашому місті, і тільки б не дати йому згубити своєї флористичної ліпнини та запропонувати жителям зняти те примітивне накриття балкону.

 

 2015

 

 з учасниками пленеру

 

На вулицях Вірменській і Академічній є досить цікавих архітектурних об’єктів: таж Вірменська церква, будинок з прямокутними колонами, будинки з еркером і фігурними фронтонами (як у Львові), що постали у 1910-х роках, мініатюрний «замок» зі шпилястими готичними дахами (у самому кутику побіля будівлі Агроінституту).

 

 Назар одержує грамоту

 

Отже, було на що задивитися і що обрати для свого малюнку всім 22 учасникам. Але не кожному вік, навики працювати з фарбами чи олівцями дозволили належним чином справитися із своїм вибором завдання. Та компетентне журі педагогів – директор художньої школи Любов Тернопільська, викладач Любомир Кузяк,  директор БТШ Зіна Токарська і працівники Любов  Бай, Михайло Слабодух – мали для  кожного свою шкалу вимог в оцінюванні.

 

102 0129

 

102 0124

 

Перші місця віддали роботам Софії Кізими (5 кл.)  і нашої постійної пленерки-переможниці Мирослави Копчі, другі – Назаркові Яремі, Христині Мадзій і Жанні Оборотовій – журі відзначило їх творчий ріст супроти попередніх пленерів. На третю позицію вийшли восьмикласниці Аліна Пукало, Христинка Романишин, Христинка Кулеба та дебютант Андрійко Ухман (4 кл.).

 

 Мирослава

 

Коли журі відзначало роботу Яни Якимів, а вона з третього класу почала свою участь у пленерах, мені спливли в пам’яті її слова при огляді виставки робіт попередніх років: так хочу намалювати краще. І це їй вдалося – робота з видом вул. Академічної дістала третю премію. Її молодша сестричка Інна стала дипломанткою. Незмінно за своїх дівчаток вболівав тато – Андрій Якимів, який кожного року безкоштовно друкує афішу. Сьогоріч вона була з малюнком Любові Бай, керівника відділу образотворчого мистецтва БТШ.

 

 Якимів

 

Особливістю цьогорічного нагородження  була особиста участь міського голови В.Я.Музички  – кожній дитині потиснув руку, вручив диплом і премію  та говорив слова про любов до свого міста.

                                                                                                                   

102 0095

 

102 0097 1 

 

102 0098