СВЯТО ЗИМИ У ПАРКУ – БІЛЯ ЗАМКУ СИНЯВСЬКИХ

Засніжений парк біля замку Синявських 22 січня зазвучав сотнями голосів школярів і вчителів, працівників культури і організаторів спортивно-розважальних дійств, чисельних гостей і мешканців міста. Відбувалося Свято Зими.


У свята були різні забави, і кожен знайшов для себе відповідну розвагу чи заняття. Одним подобалися різдвяно-вертепні дійства, інших манив аромат козацької каші, треті оглядали льодяні композиції, четверті каталися на санках, а були й такі, що долали високий стовп за таємничими дарунками.
Все це відбувалося під замком.А в замку діяли виставки. «Зимові Бережани» – представляли полотна, створені художником Миколою Бездільним в далеких 1970-х років і які зберігаються у фондах районного краєзнавчого музею. Кілька сучасних зимових пейзажів представив самодіяльний художник Роман Михальчук.
Ялинково-солом'яні композиції, «ангелики», шопки, сніговики постали з творчої уяви учнів Бережанської ЗОШ №2 та гуртківців центру дитячої та юнацької творчості.

Морозяна погода дозволила керівникам гуртків Центру дитячої та юнацької творчості спробувати повправлятися у створенні льодових композицій. Їм це вдалося, як працівникам заповідника Зоряну Билу і Володимиру Почигайлу, які заморозили в льоді новорічні іграшки. Учасники свята мали змогу все це оглянути.Святкувальників повіншував і гетьман Синявський зі свитою (самодіяльні артисти фольктеатру «Взори» – кер. Олена Різник – друзі заповідника), адже дійство відбувалося в межах його колишніх історичних володінь. Тож і йому цікаво було «поглянути» як забавляється бережанська громада та промовити до неї вітальне слово.


Із зацікавленням зупинялися гості свята біля льодяних фігур, які на їх очах створював бережанський скульптор Ігор Крук – Тризуб, символ 2017 року – Півень.