КАНІКУЛИ В БЕРЕЖАНСЬКОМУ ЗАМКУ 2015

Дитячий фестиваль «Канікули в Бережанському замку» два роки тому підтримав  Валентин Наливайченко (профінансований ним банер з фотохронікою  фестивалів прикрашає замок і туристичні ярмарки), а сьогоріч  – Тарас  Юрик. Тарас Зиновійович особисто прибув до учасників фестивалю, аби порадіти їх святковому настрою та привітати з початком канікул, побажати щасливого і мирного відпочинку.

 Вперше за шестирічну фестивальну практику дітей вітала влада – голова райдержадміністрації Володимир Петровський та завідувачка районним методичним кабінетом Ольга Жеребецька; традиційно методист початкових класів райметодкабінету Галина Михальчук  та директор Будинку творчості школярів Зіна Токарська.

lWd5BrT-fUE    007 022

Офіціоз хоч і відбувався біля пам’ятника Тарасу Шевченку, та присутність духу Миколи Синявського, який і площу, і замок закладав у далекому 16 ст., творили незмінно актори фольклорного театру «Взори» БТШ. Правда, цього року Олена Різник, керівник театру і режисер, в костюми Синявських одягла вже старшокласників – доросли!!!. Якщо на попередніх фестивалях Тарас  Андріїв  слугував церемоніймейстером вельможному панові, то цього року він, до речі, «золотий» випускник третьої школи, і ростом, і поставою осягнув роль самого Синявського. Бути Синявською керівник театру запросила Надію Васьків, яка теж цього року  випускниця  і залишить театр. Не будуть більше брати участі в театралізованих виставах замку   випускники Олександр Бридун та Віталій Здеб, але в пам'ять про ці свята всім чотирьом залишаться подяки від заповідника, які вручив на відкритті  фестивалю директор Василь Зорик.

канікули 2015 фото 121      канікули 2015 фото 168

У замку було гомінко і весело – прибули третьо і четвертокласники міських шкіл, Урманської, Надрічнянської і Шибалинської – всього 270 чол. І кожен знайшов для себе заняття: одні перетягували линву (і на радість дітворі – класоводи теж), другі брали участь у квесті (організатор Алла Соколовська), треті – в спортивних іграх (організатор Ірина Ухман), танцювальних хороводах.

Хтось брав уроки майстер-класів з аплікації (готувалась колективна композиція «Замок») від Мар’яни Івасіків, Галини Стець, Марії Юрчишин (працівників станції юних техніків), а більше сотні хлопчиків і дівчаток підставили свої лиця під живописні маки і ромашки, жучків і павучків, які вимальовували Ірина Сивак, Ірина Панашій, Любов  Бай (працівники відділу образотворчого мистецтва БТШ).

канікули 2015 фото 229 

канікули 2015 фото 240

Особливий інтерес, як і щороку, викликали  акробатичні композиції учнів школи-інтернату, поставлені вчителем Наталією Олексів. Їм щиро плескали в долоні учні й вчителі, захоплено вигукували: «мо-ло-дці!». Святковий настрій на фестивалі створили духовий оркестр ЗОШ №1 (кер. Пилипів З.І.),  молодші учасники зразкової вокальної студії «Крок» (керівники Роман і Роксоляна Видиші), танцювальний колектив «Екстравагант» (кер. Марія Щербата) районного будинку культури.

Та який фестиваль без традиційного конкурсу на кращий малюнок «Замок моєї мрії»? Кращі роботи Юлії Жиги (ЗОШ №2), Каті Войціцької, Соломійки Федус (ЗОШ №3), Наталі Вишневської, Віталика Ратушняка (ЗОШ №1), Марти Покришко (школа-інтернат), Христинки Гурко (спеціалізована ЗОШ), Марійки Ганжі (Вільховецька ЗОШ) заповідник відзначив призами, без яких створити наступні кольорові сюжети неможливо. А от солодощами наших юних артистів і акробатів відзначили підприємці міста О. Місєчко, О.Біла, Г.Головацька, В. Малий та В.Броновський.

                                                                                                   Надія ВОЛИНЕЦЬ,                                                    учений секретар ДІАЗ

канікули 2015 фото 209 

канікули 2015 фото 212