НІЧ В МУЗЕЇ

      На відзначення Міжнародного дня музеїв у Бережанах  вже кілька років поспіль влаштовують різноманітні заходи  в рамках проекту «Європейська ніч в музеях». Сьогоріч відзначення відбувалося під гаслом «Музеї заради сформованого суспільства».

    Заповідник  запропонував учасникам цього проекту перегляд фільму, створеного телеканалом «Культура», –  «Місто біля Раю». Вибір стрічки не випадковий –  це ж про наші Бережани. Крім того, фільм в тему дня – 13 травня сесія Верховної Ради прийняла рішення про надання Бережанам статусу міста обласного значення. Тож хотілося нагади молоді, а саме вона була активною учасницею всіх нічних музейних заходів, про величну історію міста і, зокрема, її архітектурних перлин, що і сьогодні цікавлять туристів. А ще почути її думку про те як їй живеться в нашому місті і яких промоцій воно потребує для збільшення туристичного потоку.

Аби це не залишилося лише обміном думок на акцію було запрошено і міського голову. І хоч імпровізована зустріч відбувалася поза північ, Володимир Ярославович Музичка не віддав перевагу сну, а зустрівся з молоддю, що заповнили виставковий зал ДІАЗу.

Довелося йому відповідати   на запитання   про стан доріг у місті,   про водопостачання та каналізацію, про брак контейнерів і своєчасне вивезення сміття, про забруднений Зарайський потік і про зовнішній вигляд історичних будівель, і навіть про кадрове забезпечення міської адміністрації та відповідних комунальних служб.

Так, молодому поколінню зовсім не байдуже, які спеціалісти працюють в установах, хто керує містом і як дбає про зручності для мешканців та про зовнішню привабливість Бережан. Тож голова назвав шість вулиць, на яких цього року проведуть ремонти, пообіцяв оновити фасади історичного центру міста, а також звернув увагу на те, що цієї весни здійснено в сквері біля ратуші посадку декоративних дерев і висаджено сотню троянд.

Хочеться вірити, що здійснене багаторічне бажання керівників міста надати Бережанам статус обласного значення, додасть їм натхнення до великої і результативної праці. Але без кожного з нас, без нашого сприяння цього не вдасться жодному міському голові.

Надія Волинець, учений секретар