Круглий стіл на тему “Бережани очима туристів”

З нагоди всесвітнього дня туризму Державний історико-архітектурний заповідник спільно із ВП НУБіП УкраїниБережанський агротехнічний інститут та ВП НУБіП України “Бережанський агротехнічний коледж” організував круглий стіл на тему  “Бережани очима туристів”.

 

Захід відбувся за участю студентів та старшокласників Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 і Української державної гімназії ім.Богдана ЛепкогоУ роботі круглого столу також взяли участь Володимир Зайчукзавідувач відділом гуманітарної освітивиховання та студентських справ ВП НУБіП УкраїниБережанський агротехнічний інститут”, Галина Процик – заступник директра з виховної роботи ВП НУБіПБережанський агротехнічний коледж”, Степан Жеребецькийвикладач та Вячеслав Верехкадидат на посаду міського голови мБережан. Модератором заходу була Надія Волинець – учений секретар ДІАЗ у м. Бережани.

 

баті  туризм

 

Спочатку учасники круглого столу “здійнили мандрівку” по бережанських історичних  місцях, переглянувши фільм “Бережани”. Після цього розпочалось обговорення актуальних питань стосовно розвитку міста як туристичного об’єку. В ході активного обговорення учасники запропонували свої пропозиції для ефективного розвитку туристичної сфери в Бережанах. Тарас Жеребецький, студент ВП НУБіП України “Бережанського агротехнічного коледжу” запропонував відновити фестиваль “Рурисько”. Тетяна Береженко, учениця 11-го класу Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3, висловила думку про встановлення пам’ятних таблиць на всіх історичних будівлях міста. Катерина Паньків, учениця 11-го класу Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3, запропонувала дбати про порядок на бережанських вулицях жителям міста, покращити освітлення бережанських вулиць та збільшити кількість лавочок у скверах та парках. Жанетта Стороженко, учениця Української державної гімназії ім. Богдана Лепкого, вважає, що розвитку туризму в місті сприятиме організація велопрокату і ремонт доріг. Юлія Шипула, студентка ВП НУБіП України “Бережанського агротехнічного інституту” висловила пропозицію, щоб відпочиваючі в Раївському парку з більшою пошаною відносились до пам’ятки садово-паркового мистецтва. Степан Жеребецький запропонував зільшити саморекламу міста як туристичного об’єкта та підвищити узгодженість дій влади в цій сфері.

 

жеребецький

 

Підсумки роботи круглого столу підвів Володимир Зайчук. Молодь в ході обговорення прийшла до висновку, що вкрай потрібно більше діла, а меньше слів, і що починати має кожен із себе.