«МУЗЕЙНІ ЗУСТРІЧІ» У ЗАПОВІДНИКУ

Музейні зустрічі» пропонуються як цикл регулярних і різнопланових за змістом науково-пізнавальних заходів, які проводять співробітники науково-дослідного та культурно-освітнього відділу, а також Музею сакрального мистецтва та історії переслідуваної церкви Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани з метою популяризації музейних колекцій, окремих артефактів, пам'яток, особистостей та історичних подій. Їх проведення відбувається в період навчального року, з регулярністю – один раз на місяць.
Організаторами та модераторами «Музейних зустрічей» є:
• Володимир Парацій – завідувач науково-дослідного та культурно-освітнього відділу
• Олена Лугова – науковий співробітник ДІАЗ у м. Бережани.
Всього проведено дев'ять таких зустрічей. Передостання присвячувалася життю і діяльності Митрополита та Кардинала Йосифа Сліпого в часі між двома світлинами, які знаходяться у Музеї сакрального мистецтва та історії переслідуваної церкви. Одна з них представляє Йосифа Сліпого як в'язня сталінських таборів, інша – як патріарха, який разом з Папою Римським на відкритті Українського католицького університету в Римі.
Зустріч дев'ята стосувалася історії та застосуванню «Різьблених хрестів», які також знаходяться в експозиції Музею. Учасниками «Музейних зустрічей» є учні бережанських шкіл та студенти агротехнічного інституту і коледжу