ШЕВЧЕНКІВСЬКЕ СВЯТО У БЕРЕЖАНАХ

Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани традиційно відзначає Шевченківські дні.
13 березня 2017 року в читальному залі бібліотеки для студентів і викладачів Бережанського агротехнічного коледжу співробітники науково-дослідного та культурно-освітнього відділу організували творчий захід на тему:«Тарас Шевченко – поборник правди і свободи». Учасниками були юні скрипалі Максим Механік і Ліля Дубейт – учні Бережанської школи мистецтв ім. М. Бездільного з твором «Думи мої думи» в обробці Олександра Лисакова та студенти, які декламували вірші Кобзаря.
Завідувач науково-дослідного та культурно освітнього відділу ДІАЗ у м. Бережани Володимир Парацій представив підбірку книг Шевченківської тематики із власної бібліотеки по темі «Шевченко та історико-культурна спадщина». Про автопортрети Шевченка та пам'ятники Великому Кобзарю у світі розповіла науковий співробітник ДІАЗ Олена Лугова.
Щирими оплесками привітали присутні вокальну композицію, присвячену пам'яті Т. Шевченка, у виконанні тріо Бережанського районного будинку культури Лілії Слободної, Наталії Борик, Лесі Метельської, під керівництвом заслуженого працівника культури Зиновія Головацького.
Так студенти Бережанського агротехнічного коледжу мали нагоду долучитися до вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка і сповнитися почуттям гордості за свого земляка, знаного й шанованого в усьому світі.

Оксана Гурська,лектор-екскурсовод