СТАРТУВАВ ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «КАЗКА МОЙОГО ЖИТТЯ»

4 листопада, з нагоди дня народження видатного українського письменника Богдана Лепкого, у виставковому залі заповідника вп’яте стартував літературний конкурс «Казка мойого життя». Його назву взято від однойменної книги Богдана Лепкого, присвяченої своїм дитячим і молодечим літам, прожитим у нашому місті. Тим самим ініціатори Олена Різник з Будинку творчості школярів, Олег Захарків з Музею Богдана Лепкого, Надія Волинець з ДІАЗу, Володимир Якимів з БМГО «Рідне місто» спонукують дітей залюблюватися у своє казкове місто і творити власні казки.

 

лепкий памятник і діти

 

На цей раз учасниками старту стали третьокласники першої загальноосвітньої школи (класоводи Т.А. Дубіч і Л.С. Даньків), які розпочали свято покладанням квітів до пам’ятника Богданові Лепкому. Там їх привітав директор музею Олег Захарків, а в залі, барвистому від творчих робіт гуртківців БТШ, – директор Зіна Токарська.

 Традиційно на свято запрошують гостей, і діти та вчителі знали, що це буде казкарка з Тернополя Ірина Мацко. Напередодні вони познайомилися з її казкою «Мамине серденько» і створили серію малюнків до цього сюжету – чим дуже здивували авторку. Крім того у дітей було багато запитань до п. Ірини, на які вона відповідала із задоволенням.

Від тепер п. Ірина буде членом журі нашого конкурсу, а діти відразу подали на конкурс перші свої літературні проби.

 

ірина Мацко