Відзначення Міжнародного дня пам’яток і визначних місць

Розпочалося квестом «Бережани туристичні» за участю шестикласників Бережанської ЗОШ №2. Із чотирьох груп, які йшли за маршрутом: пошта-Вірменська церква- костел св. ап. Петра й Павла-церква Пресв. Трійці-ратуша- замок, першими дістали замкової брами група «Промінчики». Їх і відзначено пам'ятними дарунками, які вручила організатор квесту науковий співробітник Заповідника Олена Лугова.
Завідувач науково-дослідного та музейно-просвітницького відділу ДІАЗ Володимир Парацій організував і провів два заходи. З десятикласниками-гімназистам інформаційну годину «Збереження і раціональне використання історико-архітектурної спадщини Бережан як форма вдалої промоції міста», з громадськими активістами, музейниками, працівниками ДІАЗ тематичну зустріч «Історико-архітектурна спадщина Бережан: традиції збереження та раціонального використання в сьогоденні». На тематичній зустрічі сам організатор проінформував присутніх про існуючі в довоєнний період традиції збереження пам'яток, директор Василь Зорик і заступник директора Любомира Федорів говорили про функції заповідника в питаннях збереження пам'яток архітектури, заст. міського голови Олег Захарків – про можливості міської ради і роль депутатів у цьому питанні.
Із запитаннями про існування концепції встановлення вікон у будівлях середмістя, про відновлення робіт із встановлення ліхтарів у східній частині площі Ринок, про каталог кольористики фасадів будівель у центрі міста та хто зупинить повалення польських пам'ятників на історичній частині цвинтаря виступили громадський діяч Володимир Якимів, заст. директора краєзнавчого музею Микола Проців.