Вечір вшанування пам’яті М. Бездiльного

М. БЕЗДIЛЬНОГОМайже 30 років працював на ниві культури Бережан Микола Павлович Бездільний, організатор музичної і художньої шкіл, самодіяльний композитор і художник, почесний громадянин міста Бережани. По його смерті у 1980 році родина передала містові біля 70 живописних полотен з мальовничими куточками Бережанщини.

М.П. Бездільному однаково добре вдавались твори дрібної пластики, вирізьблені та виточені з дерева чи виліплені з гончарської глини, композиції, викарбувані на металі чи тиснені на шкірі, та все ж у його творчому доробку переважав пейзажний та флористичний живопис.

Починаючи від 1960-х років роботи художника експонувалися на виставках у Тернополі, Львові, Києві, Москві і завжди відзначалися високими нагородами. В 1973 році йому присвоєно звання «Заслуженого майстра народної творчості УРСР».  

 

ВЕЧІР ВШАНУВАННЯЗ нагоди 90-річчя з дня народження митця родина видала книгу споминів про М.Бездільного і вона була в центрі уваги вечора вшанування пам’яті митця, який відбувся у виставковому залі Державного історико-архітектурного заповідника.ВЕЧІР ВШАНУВАННЯ 2 Доньки музиканти Ірина Кузяк і Євгенія Бездільна виконали створені ним твори, зі споминами виступили директор художньої школи Любов Тернопільська, викладач художньої школи, внук Бездільного – Любомир Кузяк колишні учні музшколи, нині працівники заповідника Оксана Гурська і Богдан Тихий.

Надія Волинець